logo Den Gamla Skolan
 

Kardmaskiner 

Inga kvar MEN låter informationen ligga kvar

 

Kardmaskin

Howard Brush TriCarder
SLUTSÅLD

 "vår Gamla Kardmaskin" de maskiner vi köpte 2009-2012 är Fortfarande den BÄSTA kardmaskin vi provat när den är rätt injusterad

Jag fyller inte längre kraven för att vara återförsäljare (man skall köpa för en viss minimisumma varje år)
Största skälet till att vi slutade ta hem Howard Brush Tri Carder var att för varje år var de maskiner som levererades sämre.
Dvs vi kan inte garantera injustering och veven går inte fritt från bordet det finns ej heller någon packningsborste som passar till den.

Kanske en av våra Classic Carder kan fungera för dig, blir definitivt billigare

Vill du ha en Howard Brush Tri Carder så föreslår jag att du antingen köper den direkt från
HB https://howardbrush.com/product/drum-carder/ kom bara ihåg att det ju tillkommer TULL ca 3% på priset + införselmoms 25% + tullklarering ~120:- + givetvis frakt kan bli upp till $90. Du landar troligen på ca 5900:- beroende på vad dollarn står i när du handlar
eller så kan du prova att beställa den från http://www.georgeweil.com/ProductDetail.aspx?Menu=1&Level1=88&Level2=1248&Level3=0&PID=10422 än så länge ju inom EU så du slipper tullkostnader o moms, men kolla vad frakten kostar. Men det blir nog trots allt lite dyrare, vet inte vad de tar för frakten men jag har räknat på vad jag betalar för classic carder och då landar  det på ca 6100:- återigen beroende av vad pundet står i när du handlar.
 

Anledningen till att jag slutar föra Howard Brush TriCarder
 är att vi fick lägga ner mycket tid på att justera in den och nu efter en ändring i modellen går veven inte fritt, utan de sista ex vi sålt har min man fått fixa veven på så att den gick fritt.
Ändringen i modell gör också att vårt framtagna hjälpmedel finising brush inte fungerar

 

Den Svenska kardmaskinen dröjer i fjärran

Så nu satsar jag på att sälja Classic Carder

 Classic Carder se mer på http://classiccarder.co.uk/#content

Jag har valt deras modell med höga sidor = veven går fritt du kan placera maskinen var du vill på bordet Sedan har jag också valt att ha det längre inmatningsbordet

Givetvis medföljer både engelska och svenska bruksanvisningar

Här är också maskinen där man kan byta den stora trumman till en med annan TPI Läs mer på http://classiccarder.co.uk/information/interchangeable-drum-system/

Unna dig själv en BRA  kardmaskin

kardmaskin en fiberblandning

Info om den kardmaskin vi fört under 2009-2014 

SLUTSÅLD 

INFO för dig som funderar på att beställa en HB
David Tri-Carder
finns i två utförande: Det som skiljer är kardmattornas täthet,
Tätheten på kardmattan räknas i teeth per square inch=TPI och beskriver hur många tänder det finns per kvadrattum eller per 6,45 cm2 . Ju fler tänder per ytenhet desto tunnare och mjukare är tråden i nockorna. Detta minskar risken för avslitna ullfibrer vid kardningen
72/90 = 72 TPI på de två små rullarna 92  på stora rullen.
90/120 = 90 TPI på de två små rullarna 120 på stora rullen.


Standard är avsedd för lite grövre ullfibrer som tex. Leister, Pälsfår, Guteull och många av de övriga lantraserna.
Fine är för tunnare fiber som finull och Angorakanin, mm. Naturligtvis kan man använda dem ”tvärtom” men man får då räkna med att på Fine mata in den grövre ullen i små mängder i taget och när det gäller fina fibrer på Standard får man nog räkna med en extra kardomgång och kanske lite extra handtesning.

Det bör redan nu göras klart att en kardmaskin INTE är lösningen på alla problem. Är ullen av en sådan kvalitet att den är svårkardad med handkardor, lär den också bli svårkardad med en kardmaskin.
Vi rekommenderar varmt att tvätta ullen innan kardning lämpligtvis med hårschampo som lämnar kvar en del lanolin (ullfett) vilket gör ullfibrerna mer lättkardade, gärna även lite hårbalsam i näst sista sköljningen underlättar. Som alltid vid hantering av ull – vatten – tvättmedel, tänk på att ha låg temp ca 30 grader och försiktiga rörelser, ha helst ullen i någon form av gallerkorg/tvättpåse så vattnet kan fås att cirkulera genom ullen utan att du behöver hantera den för mycket. Torkas sedan luftigt.

klicka på minibilderna
 

David Tri-Carder är en prisvärd kardmaskin. De tre kardrullarna ger den extra kvalitativa funktioner. Mycket lättvevad. Den är gjord av massivt, obehandlat lövträ. 
Storlek:38 cm lång (exklusive inmatningsbrickan på 25 cm), 43 cm bred och 25 cm hög. 
Den största trumman är 22 cm bred och 20 cm i diameter och de andra två trummor är 22 cm breda och 6,4 cm i diameter.  Den färdiga kardfloret blir ca 20 cm x 56 cm. Vikt: 9,7 kg

Leveraras i stort sett färdigmonterad, kvar att montera är vev och om du vill använda de bordsfästen som medföljer, på grund av sin tyngd står den stadigt även utan bordsfästen. Rensningskarda ingår i köpet.
Fördelar med David Tri-Carder: Den övre rullen plockar bort mycket småskräp och dubbelklipp. Dessutom behöver du oftast bara köra ullen hälften så många gånger för att få ett lika välkardat kardflor.    

 

 

 
 
  

 

 

PS. Klicka på F5
så du ser senaste uppdateringen
 
KURSER

Vill DU gå kurs anmäl intresse här
eller kontakta mig

Lära dig Spinna på spinnrock
När vill du gå?
----------